Economie

Lovitură de teatru la Transilvania Construcţii!

Fiul lui Mircea Timofte a cumpărat aproape 50% din acţiunile societăţii de construcţii.

Lovitură de teatru la Transilvania Construcţii! Lovitură de teatru la Transilvania Construcţii!

Fiul lui Mircea Timofte a cumpărat aproape 50% din acţiunile societăţii de construcţii de la SIF Banat-Crişana (SIF1), la doar câteva zile după ce Societatea de Investiţii Financiare îşi întregise numărul de acţiuni astfel încât să deţină pachetul majoritar. Notificarea a fost trimisă vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Andrei Iancu Timofte a cumpărat joi 49,62% din acţiunile Transilvania Construcţii prin intermediul firmei Parc Logistic Transilvania, pachet pentru care a plătit 29,1 milioane lei.


Prin această tranzacţie, familia Timofte a ajuns din nou să deţină pachetul majoritar de acţiuni. Andrei Iancu Timofte şi tatăl său, Mircea Timofte, deţin aproximativ 80% din acţiunile Transilvania Construcţii. Andrei Iancu Timofte a cumpărat pachetul de 49,62% din acţiuni printr-un deal, la preţul de 62 lei/acţiune, reiese din notificarea transmisă Bursei de SSIF Broker (BRK), firma prin care a fost realizată achiziţia.

Transferul a fost realizat la un preţ cu 10% mau mare faţă de cotaţia înregistrată miercuri şi cu 24% peste cea din auugust (50 lei/acţiune) când SIF Banat-Crişana a cumpărat 29,22% din acţiunile Transilvania Construcţii de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA, Mircea Timofte. Atunci, SIF Banat-Crişana a plătit 13,8 milioane lei pentru acţiuni. Potrivit presei locale, Gabriela Timofte a vândut acţiunile fără să discute în prealabil cu soţul său. Anterior tranzacţiei din luna august, SIF Banat-Crişana a mai cumpărat acţiuni Transilvania Construcţii, iar după ce a preluat pachetul de la Gabriela Timofte a derulat o ofertă de preluare la finalul căreia a ajuns să deţină 50,82% din titlurile firmei.


Din luna august şi până marţi, când s-a încheiat oferta de preluare, SIF Banat-Crişana a cumpărat în total 21,6% din acţiunile Transilvania Construcţii, pentru care a plătit peste 15 milioane lei. În urma tranzacţiei de joi, SIF Banat-Crişana mai deţine aproape 1,2% din acţiunile firmei de construcţii. Raportat la preţul la care a fost realizat deal-ul cu pachetul 49,62% din acţiuni, de 62 lei/titlu, Transilvania Construcţii are o capitalizare bursieră de 58,6 milioane lei. În şedinţa bursieră de vineri, acţiunile Transilvania Construcţii au crescut cu 0,51%, la 59,3 lei, preţ la care firma este evaluată la 56 milioane lei. În acţionariatul firmei se mai regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie, Mircea Timofte, care deţine 30,14% din acţiuni, şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (3,17%), potrivit celor mai recente raportări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter