monitorulcj.ro Menu
Economie

COMUNICAT DE PRESĂ SALINA TURDA DURGĂU

Avand in vedere situatia creata de demersul primarului municipiului Turda, dl.Tudor Stefanie, de a revoca toti membrii Consiliului de Administratie precum si disfunctionalitatile create societatii prin aceasta stare de fapt, avem obligatia de a lamuri pe deplin adevaratele cauze care au stat la baza acestui demers, si anume:

 1. Se cunoaste faptul ca, ulterior numirii noilor consilii de administratie (CA) de la societatile subordonate administratiei locale, grupul PDL din cadrul CL Turda a purces la multiple acuzatii cu privire la noile nominalizari. Acuza principala era o asazisa incompatibilitate a noilor membrii iar cel mai vocal contestatar era chiar dl. primar. Pe cale de consecinta, s-au reverificat absolut toti cei 22 noi membrii ai CA si, din pacate, s-a descoperit un caz, si anume chiar omul de baza al dl primar, adica d-na avocat Simona Baciu, membru al noului CA la Salina (mentionam ca in vechiul CA dansa fusese presedinte). Oricine va face un Google-search pentru “Statutul profesiei de avocat” (Monitor Oficial 898/19.12.2011) va gasi la cap 4 Incompatibilitati, art 30 alin 1: “Sunt incompatibile cu executarea profesiei de avocat… calitatea de presedinte al consiliului de administratie al unei societati comerciale pe actiuni”. Acest fapt, corelat cu cele mentionate in raportul Curtii de Conturi despre activitatea  vechiului CA al carui presedinte fusese…chiar d-na in cauza, au condus la actiunea de suspendare a dansei.

Nimeni si nimic nu-l poate opri pe dl. primar ca, in plenul CL Turda, sa incerce sa dovedeasca faptul ca persoana in cauza n-ar fi fost incompatibila. Nu face asta atat din cauza  textului  mentionat cat si, mai ales, datorita faptului ca si domnia sa a fost in aceeasi situatie cand, in calitate de primar a detinut si functia de presedinte al CA chiar de la…Salina Turda. E evident ca, in caz ca ar incerca asta, ar fi ca si cum “ar vorbi de funie in casa spanzuratului”. Documentele anexate prezinta clar nume, functie, data…adica vorbesc singure.


A ales in schimb ca si solutie sa solicite revocarea tuturor celor care au descoperit asta.

2. Studierea documentelor din anexa conduce la o intrebare fireasca: de ce, atunci cand domnia sa a fost presedinte al CA la Salina, chiar incompatibil fiind, a aprobat majorarea capitalului social al Salinei, iar acum nu mai doreste? Se vede clar ca poate! Ba mai mult, incearca sa scape de problema incercand sa elimine administratorii care solicita asta.


Concluziile vin singure !

 


Director general                                                                               Director tehnic

                                ec. Vasile Nemes                                                                             ing. Sorin Saveanu