Economie

Iohannis: Mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, întrebat fiind despre introducerea unor noi taxe, că i se pare corect "să se impoziteze tot ce se poate impozita" şi că impozitele "cu siguranţă se vor regăsi" în facturile plătite de către cetăţeni.

"Dacă vorbim de impozite şi taxe, mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita. Mi s-a părut întotdeauna puţin straniu că noi impozităm cetăţenii şi pentru curte şi pentru casă, dar alţii folosesc tot felul de lucruri, renumitul stâlp şi aşa mai departe, fără să plătească niciun impozit. Mi se pare chiar foarte corect să se impoziteze şi structurile speciale. De ce nu s-ar impozita?", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind cum comentează introducerea unor noi impozite, scrie Mediafax.

El a afirmat că impozitele "cu siguranţă, se vor regăsi" în facturile plătite de către cetăţeni, întrucât furnizorii de utilităţi cunosc suficiente metode pentru a "arunca povara fiscală pe consumatorul final".


În plus, întrebat ce părere are despre majorarea accizelor la carburanţi, Iohannis a răspuns: "Eu sper ca aceasă acciză să aibă o destinaţe clară pentru investiţii şi nu pentru consum, altfel nu face sens”.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.


Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, a anunţat premierul Victor Ponta, iar ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a confirmat că nu s-au mai făcut derogări, deci vor fi taxate reţelele electrice, eoliene şi hidrologice. Pentru piscină cu destinaţie comericală va fi plătit de asemenea un impozit.

abonare newsletter