Economie

Emerson îşi dublează capacitatea de producţie de la Cluj

Extinderea facilităţilor din Tetarom II le va permite americanilor să crească cu 50% activitatea de aici. Compania are peste 50 de poziţii pentru care face recrutări în acest moment.

„Emerson continuă să se dezvolte în România şi în Cluj. Aproape dublăm capacitatea de producţie în acest moment la Cluj”, a declarat Simona Pantelimon, manager în cadrul departamentului de Logistică al companiei, la o întâlnire cu mediul de afaceri organizată ieri de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj.

Americanii au încheiat de curând proiectul cu funcţiuni combinate care include o hală de 18.000 mp şi o componentă de birouri cu o capacitate de aproape 900 de oameni.


Următorul complex de birouri şi hale, aflat încă în proiect, va fi finalizat în 2014.

Emerson face non-stop angajări la Cluj

Compania americană are, în acest moment, peste 50 de poziţii vacante pentru care se recrutează.


Potrivit contului pe care compania îl are pe site-ul de recrutări e-jobs, sunt căutați oameni în domenii precum: Cercetare, Research, Studii Cantitative şi Calitative, Inginerie și Producţie.

Departamentele în care recrutează sunt: Achiziţii, Logistică, Aprovizionare, Administraţie, Construcţii, Instalaţii, Amenajări, Controlul Calităţii, Customer, Client Service, Finanţe, Contabilitate, HumanResources, Psihologie, IT Hardware, IT Software, Inginerie, MLM, MultiLevelMarketing, Marketing, CercetăriMarketing, Sondaje, Producţie, Proiectare civilă, Proiectare industrială, Reparaţii, Întreţinere, Service, Vânzări, Comert, Secretariat, Ştiinţe Politice, Telecomunicaţii, Traduceri, Transporturi, Distribuţie, Depozitare.


Grupul american Emerson a inaugurat la Cluj, în 2008, unitatea din Tetarom 2. Până la finalul anului, compania vrea să ajungă la 2.000 de angajați și 130 de milioane de euro investiții.

Pestre 135.000 de angajaţi în lume

Emerson este listată la Bursa din New York şi are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global şi deţine fabrici în 240 de locaţii din întreaga lume.


În 2012, vânzările totale ale grupului american Emerson au ajuns la 24,4 mld. dolari, în timp ce unitatea de la Cluj a realizat o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter