monitorulcj.ro Menu
Economie

“International Business Carrousel”, săptămâna viitoare la Facultatea de Business

Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu facultatea CHE - Christelijke Hogeschool Ede, din Olanda, organizează a patra ediție a proiectului “International Business Carrousel”, care se va desfășura în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie 2013, în incinta Facultății de Business, strada Horea nr. 7.

“International Business Carrousel”,  săptămâna viitoare la Facultatea de Business

Proiectul a fost conceput pentru a oferi cunoștințe teoretice și a dezvolta abilități practice necesare studiilor în domeniul afacerilor, prin ideea de “carrousel” - o metodă inovativă de predare, care presupune acumularea unei cantități mari de informații noi într-un timp foarte scurt.

Scopul principal este inserția și acomodarea studenților într-un mediu cât mai apropiat de mediul de business real, prin facilitarea întâlnirilor dintre aceștia și manageri de top ai celor șase companii implicate în această ediție. În acelaşi timp, este considerată deosebit de importantă perspectiva internațională pe care și-o însușesc studenții datorită diversității culturale a grupurilor de lucru, fiind implicați peste 40 de studenți, atât de la Facultatea de Business, cât și de la CHE, în număr egal.


Partenerii din mediul de afaceri reprezintă companii care își desfășoară activitatea în diverse domenii, cum ar fi domeniul producției, distribuției, consultanței, resurselor umane sau domeniul bancar, astfel că studenții vor avea deschidere și diversitate din punctul de vedere al temelor de discuție.

Întâlnirile cu reprezentanții companiilor vor avea loc marți, 29 octombrie 2013, urmând ca apoi studenții să lucreze în grupuri pe fiecare raport, iar vineri, 1 noiembrie 2013, să aibă loc prezentările finale și gala de închidere a proiectului.