monitorulcj.ro Menu
Economie

Saras, compania lui Moratti, suspendă construirea unor turbine eoliene de circa 200 milioane euro, la Constanţa

omul de afaceri italian Massimo Moratti

Grupul petrolier Saras, compania omului de afaceri italian Massimo Moratti, a suspendat procesul pentru obţinerea autorizaţiei de înfiinţare a unui proiect eolian de circa 200 de milioane de euro, ce urma să fie construit la Constanţa.

Proiectul iniţial al parcului eolian prevedea montarea a 39 de tubrine cu o capacitate autorizată de 97,5 MW şi o investiţie de circa 200 de milioane de euro. În contextul în care furnizorul de turbine încă nu a fost selectat, capacitatea totală a parcului ar putea ajunge la 120 MW.

Motivul suspendării contractului proiectului eolian este modificarea schemei de sprijin pentru energia verde de la 1 iulie, scrie Ziarul Financiar.


"Proiectul a obţinut autori­zaţia de construire a parcului eolian în august 2012 şi pentru staţia de interconectare în noiembrie 2012. Lucrările de construire nu au început, iar procesul în vederea obţinerii autorizaţiei de înfiinţare a fost suspendat din cauza schimbărilor anunţate în primul trimestru din acest an şi publicate în iunie 2013 asupra schemei de sprijin", au declarat reprezentanţii Saras.

 

Etichete: constanta