Economie

Saras, compania lui Moratti, suspendă construirea unor turbine eoliene de circa 200 milioane euro, la Constanţa

Grupul petrolier Saras, compania omului de afaceri italian Massimo Moratti, a suspendat procesul pentru obţinerea autorizaţiei de înfiinţare a unui proiect eolian de circa 200 de milioane de euro, ce urma să fie construit la Constanţa.

Proiectul iniţial al parcului eolian prevedea montarea a 39 de tubrine cu o capacitate autorizată de 97,5 MW şi o investiţie de circa 200 de milioane de euro. În contextul în care furnizorul de turbine încă nu a fost selectat, capacitatea totală a parcului ar putea ajunge la 120 MW.

Motivul suspendării contractului proiectului eolian este modificarea schemei de sprijin pentru energia verde de la 1 iulie, scrie Ziarul Financiar.


"Proiectul a obţinut autori­zaţia de construire a parcului eolian în august 2012 şi pentru staţia de interconectare în noiembrie 2012. Lucrările de construire nu au început, iar procesul în vederea obţinerii autorizaţiei de înfiinţare a fost suspendat din cauza schimbărilor anunţate în primul trimestru din acest an şi publicate în iunie 2013 asupra schemei de sprijin", au declarat reprezentanţii Saras.

 

Etichete: constanta
Ultimele Stiri
abonare newsletter