Economie

Emil Boc despre noul cod al insolvenţei: o măgărie, aprobat pe şustache

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că noul cod al insolvenţei are ca ţintă distrugerea mass-media şi compromiterea firmelor aflate în dificultate.

Emil Boc a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, noul cod al insolvenţei. “Este o măgărie ce face Guvernul pentru că deşi a promis că va prezenta în Parlament o dezbatere serioasă, l-a promovat pe şustache prin ordonanţă de urgenţă. Nici măcar nu a avut curajul să-şi asume răspunderea pe un asemenea proiect în Parlament care măcar ar fi permis unele amendamente în vederea îmbunătăţirii lui”, a declarat fostul premier.

În opinia lui Emil Boc, noul cod “are ca ţintă distrugerea mass-media şi compromiterea firmelor care se află în dificultate. Faptul că nu s-a realizat niciun fel de dezbatere publică sau măcar în Parlament sub forma asumării răspunderii şi s-a preferat această formă a ordonanţei de urgenţă, închisă şi fără alte posibilităţi de completare demonstrează ce vrea acest regim şi de la presă şi de la mediul de afaceri. La mediul de afaceri să piardă cât mai multe locuri de muncă, iar dacă se poate la mass-media să îi pună căluşul în gură”.


Noul cod al insolvenţei a fost contestat, astăzi, de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională. În sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a articolului 81 alineatul 3 şi a articolului 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, adoptată pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81 că: “În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”.

abonare newsletter