Economie

Se pot depune cererile de plăţi pentru lapte şi carne, la APIA Cluj

Fermierii crescători de bovine pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Cluj, până pe 28 octombrie, cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic pe schemele de lapte şi carne.

Potrivit unui comunicat al APIA Cluj transmis ieri Agerpres, pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie identificate şi înregistrate în sistemul naţional.

Prima pentru schema de lapte se acordă producătorilor care au exploataţia de bovine înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei. Solicitantul trebuie să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012-2013 şi să fi livrat sau vândut direct o cantitate de minimum trei tone lapte în anul 2012-2013.


Prima pentru schema de carne se acordă producătorilor agricoli care au deţinut un efectiv minim de trei capete de bovine cu vârsta de minim 16 luni, la data de 31 ianuarie 2013, la care se poate adăuga şi tineret bovin cu vârsta de minimum şapte luni, existent în exploataţie la data de referinţă. Exploataţia de bovine trebuie să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data 31 ianuarie 2013 şi la data solicitării primei, se evidenţiază în comunicatul APIA Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter