Economie

CEO-ul Gabriel Resources: “Nu am cerut despăgubiri României de 4 miliarde de dolari. Am fost citat greşit!”

CEO-ul Gabriel Resources afirmă ca declaraţiile sale au fost citate greşit în presa internaţională, dupa ce publicaţia canadiană The Globe and Mail a scris că Gabriel Resources va cere despăgubiri de pâna la 4 miliarde de dolari americani dacă Parlamentul va respinge proiectul Roşia Montană.

"Ca o clarificare a declaraţiilor publicate în numele meu în presa internaţională, doresc să subliniez ca nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă şi că declaraţiile mele au fost citate greşit. Între timp, declaraţiile au fost corectate de către publicaţia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetăţenii săi, pentru Guvernul Romaniei si pentru Parlament. Doar românii și România vor decide ce este în interesul ţării. Deşi este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-şi proteja interesele - şi nici Gabriel Resources nu face excepţie - vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României. Compania va furniza toate informaţiile necesare pentru ca oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză. Decizia finală va aparţine, fără discuţie, Guvernului şi Parlamentului României şi, în ultimă instanţă, cetăţenilor României", afirmă CEO-ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, într-o precizare transmisă de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Ziarul canadian The Globe and Mail a scris miercuri ca Gabriel Resources va cere despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari americani dacă Parlamentul va respinge săptămâna viitoare proiectul de exploatare a aurului la Roşia Montană, menţionând ca sursă o declaraţie a CEO-ului Gabriel Resources.

abonare newsletter