Economie

Cine sunt cei mai bogaţi ţigani din Cluj?

Soții Muncaciu Sava Dafinel (fost Lăcătuş) şi Emanuela sunt cei mai bogaţi ţigani din Cluj şi ocupă poziţia 46 pe ţară după bogăţie, potrivit unui top relizat de verticalnews.ro. Ei au o avere de 900.000 de euro.

Soții Muncaciu Sava Dafinel (fost Lăcătuş) şi Emanuela sunt cei mai bogaţi ţigani din Cluj Soții Muncaciu Sava Dafinel (fost Lăcătuş) şi Emanuela sunt cei mai bogaţi ţigani din Cluj

Dafinel Sava este cunoscut pentru activităţile de cămătărie, dar aceasta nu e singura problemă pe care o are cu legea. Pe rolul instanţelor clujene figurează şi cu dosare pentru distrugere şi înşelăciune.

Romii şi-au etalat bogăţia în 2008, când i-au botezat pe cei trei copii ai lor, Elvis, Iovanca si Isabela, în tradiţia ţigănească.


Cei mai renumiţi bucătari din oraş s-au dat atunci peste cap să gătească mâncăruri alese pentru familia lui Dafinel. Purceluşii de lapte, torturile gigant, fântanile de ciocolată şi cele mai fine băuturi au stat la loc de cinste atât în casa sarbătoriţilor, cât şi la restaurantul de fiţe unde s-a ţinut petrecerea.

Si ca să vadă tot oraşul cine este Dafinel, alaiul, în frunte cu trei limuzine de lux, a blocat circulaţia în centrul oraşului.


Top trei pe ţară

Cel mai bogat țigan din România, cu o avere estimată la 13 milioane de euro este Ionelaș Cârpaci din Timișoara. Clanurile din Timișoara sunt cele mai avute din toată țara și, spre deosebire de alte familii care se ocupă de comerțul cu fier vechi sau de cerșetorie în străinătate, clanurile din vestul României și-au făcut banii din afaceri imobiliare ilegale, potrivit verticalnews.ro.

Pe locul secund se situează Lucia Seifert (56 de ani) şi soțul ei, Petru Jurj, care dețin o avere estimată la 11 milioane de euro, bani proveniţi tot din afaceri imobiliare ilegale desfășurate în Timișoara. Cuplul este stăpân peste multe clădiri istorice, cu o arhitectură frumoasă, din centrul orașului. De asemenea, ei dețin un palat țigănesc pe care și l-au construit sub forma unui hotel. Această clădire este cea mai valoroasă, fiind estimată la peste 3 milioane de euro. Țiganii au și un apartament enorm în centrul Timișoarei, deasupra magazinului Materna, aflat lângă Opera din Timișoara, și un alt palat în construcție în zona Modern.


Ultima treaptă a podiumului este ocupată, cu o avere de 7 milioane de euro, de bulibașa Ferdinand Stănescu din comuna Grajduri, județul Iași. El este cel mai bogat țigan din Moldova. Averea lui constă în palate, mașini luxoase (mai ales Mercedes, BMW, SUV-uri) și, bineînțeles, foarte mult aur. În palatele sale găsești tot ce vrei și ce nu vrei: băi cu jacuzzi, porți de lemn în stil maramureșean, trofee de vânătoare agățate pe pereți și camere în care ai putea să întorci o limuzină, de 18X16 metri.

Maneliştii nu lipsesc din top

Cel mai bogat dintre cântăreţii de manele este Florin Salam (pe numele adevărat Florin Stoian), care a strâns din cântat și din dedicații pe la nunțile și botezurile baștanilor 1,3 milioane de euro. Lansat în showbiz cu ajutorul șefului de orchestră Dan Bursuc, în anul 2002, (cu piesa „Ce gagică șmecherită”), Florin Salam este în prezent vicepreședinte în Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din România. Salam ocupă poziţia 35 în clasamentul celor mai bogaţi ţigani din ţară.


Nicolae Guță, ocupă doar locul 38, cu o avere estimată la 1,2 milioane de euro. Pe numele său real Nicolae Linguraru, cântărețul a agonisit bijuterii de aur ce cântăresc trei kilograme (ce reprezintă 150.000 de euro), două apartamente situate în centrul Bucureștiului (Bulevardul Unirii și Piața Alba Iulia), o casă în Bucureștii Noi, trei vile ridicate în Petroșani și o mulțime de mașini: vreo treisprezece Dacii, mai multe Mercedesuri și un BMW Seria 5 obținut prin leasing. Spune că nu are încredere în bănci, preferând să își depoziteze banii și alte valori într-un seif. La încă două locuri distanţă, pe poziţia 40 se situează manelistul Adrian Minune, care o avere de 1,1 milioane de euro. Recent, el a fost implicat în mai multe scandaluri legate de faptul că nu plătește taxe și impozite pentru banii pe care îi câștigă din cântat pe la nunți și botezuri. Din acest motiv a fost botezat de presă „Adrian Evazionistul Minune”.

Etichete: romi
Ultimele Stiri
abonare newsletter