Economie

Află cine va produce CEL MAI SCUMP SUV din lume

Volkswagen a încheiat de curând un acord, cu una din cele mai cunoscute mărci de maşini din lume, pentru începerea dezvoltării unui automobil SUV de lux.

Conceptul EXP 9 F, prezentat de Bentley la Salonul Auto de la Geneva, în 2012, va sta la baza celui mai scump SUV din lume (sursă foto: www.autobis.ro) Conceptul EXP 9 F, prezentat de Bentley la Salonul Auto de la Geneva, în 2012, va sta la baza celui mai scump SUV din lume (sursă foto: www.autobis.ro)

Este vorba despre compania producătoare de automobile, Bentley, care a obţinut acordul Volkswagen pentru un nou model SUV de lux, în urma căruia îşi va extinde astfel oferta dincolo de modele sedan şi coupe, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuţiilor, potrivit Mediafax.ro.

Informaţii despre noul model vor fi prezentate în următoarele zile, maşina fiind bazată pe conceptul EXP 9 F prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, cu un design modificat semnificativ, au afirmat sursele citate.


Automobilul Bentley va fi cel mai scump SUV din lume, cu un preţ care va porni de la aproximativ 180.000 euro, potrivit comentariilor anterioare ale directorilor companiei.

Dezvoltarea şi intrarea pe piaţă a unui nou model al companiei durează de obicei trei ani şi costă peste 100 milioane euro.


Volkswagen a stabilit, ca obiectiv pentru Bentley, dublarea vânzărilor până în anul 2018, la 15.000 de autoturisme pe an. Modelul SUV este considerat un pilon central al acestei strategii.

Dezvoltarea unui SUV mimează strategia Porsche, care s-a extins dincolo de maşini sport cu modelul Cayenne, devenit cel mai bine vândut autoturism al companiei.


Modelul Bentley va prelua elemente tehnice de la un alt automobil de succes din gama Volkswagen, Audi Q7, şi va fi asamblat la Crewe, în Marea Britanie.

Etichete: suv
Ultimele Stiri
abonare newsletter