Economie

E din Cluj, are 32 de ani şi face afaceri de zeci de milioane în India

Gherleanul Tudor Marchiş conduce de doi ani Thermo Control Services şi cei 1.000 de oameni care asigură întreţinerea a 40 de clădiri din parcul IT Manyata din Bangalore, cel mai mare din India, potrivit businessmagazin.ro.

Sursa foto: monitorulcj.ro Sursa foto: monitorulcj.ro

Firma se extinde în Dubai, iar Marchiş vrea să convingă indienii să investească în oraşul său natal, Gherla, lângă Cluj, a relatat clujeanul pentru cotidianul de business. Cum s-a adaptat la viaţa din India, cum lucrează cu oamenii de-acolo, cât de mari sunt contrastele, a povestit într-un interviu pentru Business Magazin.

Spune că nu este neapărat un model de manager „cum scrie la carte - nu am master, nu am doctorat, nu am MBA - dar voi face unul în curând pentru că am o ambiţie personală„.


A clădit în schimb firme bazându-se pe intuiţie şi a făcut profit. „Acţionarii indieni spun că eu am o atitudine «short pants», adică nu folosesc formalităţile banale şi greoaie impuse de mediul de afaceri local şi merg la discuţii foarte sincer şi relaxat„. O atitudine care s-a dovedit folositoare atât în relaţiile cu prietenii cât şi cu oamenii de afaceri.

Vârsta este cea care îi dă uneori de furcă, la primul contact cu oameni de afaceri indieni. „Toţi au impresia, din coversaţiile telefonice şi emailuri, că sunt o persoană în vârstă; sunt surprinşi şi reticenţi la început dar după cinci minute de discuţii această barieră se rupe„, a povestit gherleanul pentru businessmagazin.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter