Politică

Premierul francez Jean Marc Ayrault, în vizită la Bucureşti

Premierul francez Jean Marc Ayrault va face o vizită oficială la Bucureşti în 11 şi 12 iulie, ocazie cu care va inaugura noul liceu francez "Anna de Noailles" şi va avea întrevederi cu oficialii români.

Jean Marc Ayrault Jean Marc Ayrault

De asemenea, "pentru a marca vizita domnului Jean Marc Ayrault, Ziua Naţională a Franţei va fi celebrată în acest an, în mod excepţional, pe 12 iulie" la Bucureşti, informează un comunicat al Ambasadei Franţei.

Festivităţile privind Ziua Naţională a Franţei vor avea loc în grădina Reşedinţei Ambasadei Franţei din Bucureşti, precizează comunicatul menţionat.


Elevii Liceului francez, o instituţie privată la care o treime dintre cei aproximativ 900 de copii înscrişi sunt români, vor avea din anul şcolar 2013-2014 un nou sediu. Complexul este construit pe un teren de 2,4 hectare din cartierul Băneasa, pe Aleea Priveghitorilor, pus la dispoziţie de Guvernul României.

Liceul francez din Bucureşti a fost deschis în 1940, a fost închis în 1948 de către regimul comunist şi a fost redeschis în 1965, iniţial doar pentru diplomaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter