Actualitate

Fabrica Napolact SE ÎNCHIDE. Firma de lactate s-ar putea muta în alt oraş!

<div id="yui_3_7_2_1_1371629919648_2250"><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/06 napolact _sc_11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fabrica Napolact din Cluj-Napoca se închide, spun surse locale. Se pare că fabrica se va muta la Târgu Mureş.

Compania olandeză care deţine Napolact nu a comentat acest subiect.
Informaţia că fabrica de lactate se va închide vine la câteva săptămâni după ce grupul olandez a închis o altă fabrică, motivând decizia prin vânzările reduse.
Aceştia susţin că românii nu prezintă interes faţă de brânzeturile româneşti şi, prin urmare, ei înregistrează vânzări scăzute.
Citește și:
Clujul mai pierde încă un brand faimos. Galerie foto – Grota de la Ţaga
Reprezentanţii Napolact despre închiderea fabricii de la Ţaga: interesul scăzut al consumatorilor pentru brânza românească

Autorităţile locale s-au sesizat deja în această problemă şi au încercat să discute cu reprezentanţii companiei. Se pare că este programată o întâlnire săptămâna viitoare.
„Am trimis acum trei săptămâni o adresă în care am solicitat o nouă întâlnire cu şefii companiei în legătură cu tot felul de nemulţumiri şi zvonuri potrivit cărora s-ar reloca fabrica din Baciu în altă parte. Reprezentanţii companiei ne-au propus fie să ne vedem săptămâna aceasta la Bucureşti, fie săptămâna viitoare la Cluj. Am ales ultima variantă. Sperăm să fie un zvon plecarea Napolact din Cluj“, afirmă prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.
Dacă se va face o disponibilizare colectivă, aceasta trebuie anunţată cu 60 de zile înainte, iar directorul Agenţiei judeţene de forţă de muncă susţine că nu a primit nicio notificare în acest sens.
La rândul său, primarul comunei Baciu - acolo unde este fabrica Napolact - susţine că are informaţii că grupul olandez ar urma să închidă această unitate în luna iulie sau august. Ioan Florin Mureşan a declarat că a auzit de la câţiva muncitori că se va închide fabrica fie în lunile iulie-august, fie în octombrie.
„Nu ştiu ce să zic. Am auzit zvonuri de la muncitori. Ar fi păcat, e un brand al Clujului şi 300 de oameni rămân fără un loc de muncă. Am mai înţeles că nu se va închide secţia de îngheţată. Probabil e profitabilă, nu ştiu ce să cred“, susţine primarul din Baciu.

“Fermierii şi salariaţii din zona Clujului ar putea fi afectaţi de închiderea fabricii Napolact de la Cluj-Napoca, decizia companiei având în vedere, de fapt, strategia ce trebuie urmată din 2014 la nivel european, în privinţa laptelui neconform şi ulterior, din 2015, desfiinţarea cotelor”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Dorin Cojocaru, directorul general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.



Citește și:
Consiliul Judeţean Cluj are soluţia salvatoare pentru fabrica de brânzeturi de la Ţaga

Ultimele Stiri
abonare newsletter