monitorulcj.ro Menu
Economie

Daunele în urma inundaţiilor din Germania, estimate la circa 12 miliarde de euro

Daunele în urma inundaţiilor devastatoare din Germania, care continua pentru a doua săptămână, s-ar putea ridica la 12 miliarde de euro, a relatat în cursul nopţii de marţi spre miercuri publicaţia Sueddeutsche Zeitung, în pagina sa electronică, cu referire la agenţia internaţională de rating Fitch, relatează agenţia rusă de presă Ria Novosti.


Inundaţiile care continuă în zona fluviului Elba pentru a doua săptămână consecutiv au ajuns luni în partea de nord a ţării. În dreptul landului Schleswig-Holstein, apele în Elba au crescut până la nivelul patru de alertă, cel mai mare mare, un nivel asemănător înregistrându-se la postul de măsurare în apropierea oraşului Lauenburg, unde au fost evacuate 200 de persoane.

Conform estimărilor experţilor de la Fitch, pagubele provocate de inundaţii s-ar putea ridica până la 12 miliarde de euro, din care 2,5-3 miliarde ar urma să fie acoperite de societăţile de asigurare. Astfel, dezastrul va costa industria asigurărilor din Germania de două ori mai mult decât inundaţiile din 2002, când plăţile de asigurare s-au ridicat la aproximativ 1,8 miliarde de euro.

Inundaţiile provocate de ploile abundente au început în urmă cu aproximativ două săptămâni în Republica Cehă. Victime au fost cel puţin 15 de persoane în întreaga Europă afectată de dezastru.

În Germania, cele mai afectate sunt Bavaria, Saxonia, Baden-Württemberg şi Hesse. În partea de vest a Austriei, inundaţiile au perturbat transportul feroviar; sute de locuitori au fost evacuaţi, iar mii de oameni au fost mobilizaţi în lichidarea consecinţelor calamităţii.