Economie

Lufthansa a ameninţat autorităţile judeţene că pleacă din Cluj din cauza nesiguranţei pistei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/07/pista m 5.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri la Cluj-Napoca, că reprezentanţii companiei Lufthansa s-au plâns de starea deplorabilă a pistei şi au ameninţat că vor pleca, acesta fiind motivul pentru care autorităţile judeţene au început construcţia noii piste a aeroportului.

“Lufthansa a vrut să se retragă pentru că pista veche nu mai îndeplinea toate condiţiile de siguranţă. Asta a fost şi motivaţia pentru care Consiliul Judeţean şi conducerea Aeroportului au decis să înceapă construcţia noii piste, aceasta a fost şi motivaţia pentru care noi am venit de la Guvern. Aeroportul Cluj are o importanţă vitală, este un lucru important pentru noi, are o importanţă specială, strategică pentru Guvernul României şi vrem să acordăm tot sprijinul necesar”, a declarat Liviu Dragnea.


Conducerea Autorităţii Nautice Civile a trimis la compania Lufthansa informaţiile solicitate astfel încât compania să poată ateriza aici în condiţiile pe care le-au cerut

“Le-am transmis că toate condiţiile sunt îndeplinite. Pista veche nu e una în care să te poţi încrede foarte mult. Asta a fost şi raţiunea pentru care s-au apucat de pista noua, dar repet asta este o lucrare uriaşă. Nemulţumirea e că văd o bâlbâială. Nu am alt cuvânt mai diplomatic. Aş vrea să mă asigur că toată instituţia, toţi funcţionarii din Consiliul Judeţean Cluj, cei de la direcţia tehnică, de la investiţii, toţi înţeleg că asta este o prioritate zero pentru Consiliul Judeţean Cluj. Bănuiesc că nu au altă investiţie mai mare în derulare. Sunt foarte îngrijorat, pentru că vreau să dăm asigurări partenerului german că ne putem respecta termenele iar aeroportul din Cluj să rămână în continuare la traficul pe care l-a avut şi până acuma”, a mai spus Liviu Dragnea.



Citeşte şi:


Atac al vicepremierului Liviu Dragnea la adresa conducerii Consiliului Judeţean Cluj: Şi data trecută le-am spus că se joacă cu demisiile pe masă

Dragnea: Pista de 2.100 de metri a Aeroportului din Cluj-Napoca va fi gata în octombrie


Liviu Dragnea a venit la Cluj să coordoneze lucrările la noua pistă a aeroportului

Ultimele Stiri
abonare newsletter