monitorulcj.ro Menu
Economie

România are 7 miliarde euro fonduri europene pentru Strategia de Dezvoltare Rurală 2014-2020

Director adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, spune că în viitorul exerciţiu financiar 2014-2020 România are la dispoziţie peste 7 miliarde de euro fonduri europene pentru Strategia Naţională de Dezvoltare Rurală.

"Avem la dispoziţie pentru investiţii 7,1 miliarde de euro în programul viitor la care se adaugă cofinanţarea naţională 20 la sută, încă 1,4 miliarde de euro. Ne-am gândit să nu ne mai ducem spre 28 de măsuri cum am avut în precedentul program 2007-2013, asta ar înseamna o fragmentare ineficientă a sumelor care ne sunt puse la dispoziţie şi ne-am gândit la şapte măsuri unde să direcţionăm aceşti bani. În momentul de faţă ne gândim să acordăm sume importante pentru Măsura 3.22 - dezvoltarea satului românesc, pentru Măsura 1.21 - dezvoltarea exploataţiilor agricole, pentru Măsura 1.23 - procesarea produselor agricole, pentru Măsura 1.12 - instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii, Măsura 3.13 - încurajarea activităţilor turistice, Măsura 3.12 - înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural şi nu în ultimul rând ne vom axa atenţia foarte serioasă spre înfiinţarea şi consolidarea grupurilor de acţiune locală", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, directorul adjunct al APDRP.

Nicolae Popa a menţionat că aceste aspecte nu au fost discutate deocamdată cu reprezentanţii Uniunii Europene şi că negocierile vor începe în toamna acestui an.