Economie

SOLUŢIA companiilor clujene din IT pentru SUPRAVIEŢUIREA afacerilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/28/birou computere software it rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />IT-ul este cel mai prosper domeniu clujean, însă bunăstarea ar putea lua sfârşit potrivit reprezentanţilor industriei dacă nu se fac schimbări în abordarea pieţei. </strong></p>

„Concurenţa nu mai e aceea a preţului pe zi. Nu mai putem să ne diferenţiem spunând că noi suntem cei mai ieftini, anii aceia au trecut. Competivitatea va fi dată de cât de mult va reuşi fiecare să inoveze”, a declarat Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest, în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea companiei.


Potrivit preşedintelui Consiliului Director Cluj IT Cluster, Alexandru Tulai, promovarea inovării este direcţia pe care va merge şi asocierea de firme pe care o conduce.

„Vrem să transformăm Clujul într-un hub de inovare. Informaticienii clujeni au devenit cunoscuți în străinătate prin outsourcing, însă va acum trebuie să ne axam pe produse cu proprietate intelectuală”, a declarat la eveniment Tulai.


Start-up-urile, sursă de creativitate

Cum inovaţia nu vine la cerere, iar multitudinea de minţi implicate în creaţie oferă cele mai mari şanse de reuşită, start-up-urile par a fi soluţia găsită de IT-işti pentru a-şi îmbunătăţi serviciile şi produsele în contextul în care personalul firmelor este limitat. „Calitatea este esenţială pentru a-ţi dezvolta baza de date. Am observat o creştere a interesului pentru start-up-uri pentru că sunt calea spre inovaţie”, a spus Thomas Wittig, Co-CEO iQuest.

abonare newsletter