Actualitate

Elevi clujeni, PREMIAŢI în TURCIA

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/28/elevictnapoca.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevi ai Colegiului Tehnic Napoca din Cluj-Napoca au participat, în perioada 8 – 14 mai, la o reuniune în Bucak, Turcia în cadrul unui proiect referitor la realizarea unor creaţii vestimentare bazate pe elementele caracteristice portului popular. </strong></p>

 


Proiectul face parte din programul Leonardo da Vinci şi se adresează elevilor care studiază la profilul „tehnician designer vestimentar”. Colegiul Tehnic Napoca este partener în acest proiect cu mai multe şcoli din România, Turcia şi Bulgaria.

Elevii implicaţi în acest proiect trebuie să identifice elementele caracteristice porturilor populare specifice ţărilor din care provin, iar la final să organizeze o paradă de modei în care să se regăsească atât elementele specificului naţional cât şi materialele specifice fiecărei zone.


În cadrul reuniunii din Bucak, Turcia au fost organizate expoziţii cu rochiile realizate, creaţii vestimentare ale elevilor. De asemenea, a fost organizat un show de modă în care au fost prezentate rochiile realizate de toţi elevii din cadrul proiectului, s-au organizat ateliere de lucru în care elevii au confecţionat diferite produse textile, au fost realizate vizite tematice la muzee etnografice şi la obiective istorice reprezentative zonei Antalyia.

Rezultatele proiectului au fost foarte apreciate de către comunitatea locală, care a participat la show-ul de modă ce a promovat în mod atât de strălucit cei doi ani de muncă a elevilor şi a profesorilor implicaţi.


Din echipa de proiect a Colegiului Tehnic Napoca au făcut parte trei profesori: Mariana Lucia Pojar, coordonator al proiectului, Judith Moricz, Maria Pop şi patru elevi din clasa a XI-a, specializarea tehnician designer vestimentar şi tehnician în turism: Daniel Cadar, Teodora Csalai, Larisa Moisa şi Larisa Szatler.

Ultimele Stiri
abonare newsletter