Actualitate

Se întâmplă în centrul Clujului: trei minori inhalează prenadez şi se joacă cu un şobolan mort

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/23/foto2.jpg" border="0" alt="Sursă foto: www.voir.ro" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Trei minori au fost fotografiaţi în centrul Clujului în spatele magazinului Cora, pe strada Cotită colţ cu strada Samuel Brassai, în timp ce se drogau cu pungi care conţineau prenadez.</strong> <strong>„În momentul în care i-am observat, cei trei prezentau probleme de echilibru fiind sub efectul halucinogen al substanţelor toxice din prenadez”, spune clujeanul care i-a fotografiat. Fotografiile au fost realizate pe data de 22 mai. </strong></p>

Fotograful Aurelian Hadar a surprins unul din cei trei băieţi chiar în timp ce se droga.


“În momentul în care l-am fotografiat copilul m-a întrebat de ce l-am pozat şi m-a rugat să nu-l bat, semn că minorul este foarte traumatizat. L-am întrebat ce are în pungă şi mi-a răspuns că prenadez. Copilul prezenta dificultăţi de vorbire. Mi-am continuat drumul spre magazinul de optică şi când am revenit am avut ocazia să-l întâlnesc din nou. De data aceasta unul dintre ei ţinea în mână un şobolan mort luat de la rampa de gunoi din spatele magazinului Sora”, scrie acesta pe blogul său www.voir.ro.

Clujeanul mai povesteşte că a încercat să sesizeze Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj dar persoana de la relaţii cu publicul i-a spus că situaţia este una cunoscută şi sesizată şi de alţi cetăţeni în nenumărate rânduri.


"Am sunat şi la 112 dar cei de la Poliţa Cluj m-au expediat lăsându-mă să înţeleg că nu prea au ce măsuri să ia şi mi-au spus că eventual vor trimite un echipaj dar nu mi-au cerut detalii suplimentare despre locaţie sau incident. Am sunat şi la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Bucureşti pentru consultanţă. Mi-ai spus să trimit o sesizare pe email şi poze. Situaţia pe care am expus-o este una reală şi ilustrează destinul tragic al unor copii minori a căror viaţă se află în pericol şi care ar putea fi ajutaţi de autoritităţi”, mai spune Hadar.

Copiii nu se află la ţară, ei se află în inima Clujului, sub ochii autorităţilor şi a trecătorilor. O anchetă socială şi un demers ferm din partea instituţiilor abilitate ar putea produce o schimbare majoră în destinul acestor copii”, a mai precizat bloggerul.


Sursă foto: www.voir.ro

abonare newsletter