Economie

Se pot visa clujenii de rând proprietari de lux în Londra?

<p><strong><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--></strong></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <mce:style><! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} --> <!--[endif] --><span lang="FR"><img src="documente/stories/2013/05_mai/22/desc 05-22.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În ofertele agenţiilor imobiliare internaţionale găsim locuinţe în staţiuni sau zone celebre care costă la fel de „puţin“ ca şi apartamentele cu trei sau patru camere din ora. În aceste condiţii, </span>comparaţiile între preţurile locuinţelor din România şi preţurile din străinătate au ajuns la ordinea zilei. </strong></span></p>

Potrivit agenţilor imobiliari clujeni, trebuie să fim însă foarte atenţi la zona în care sunt amplasate locuinţele pentru a putea vorbi de echivalenţe.


Antalya, Londra şi Marbella pe lista cu zone accesibile

Dintr-un articol publicat recent pe imopedia.ro aflăm că un buget estimativ de 85.000 euro ne permite să achiziţionăm locuinţe în cele mai cunoscute locuri din lume.

Astfel, în Zona Konyaalti, Antalya, din Turcia, un apartament cu trei camere şi două băi se vinde cu 77.000 euro. „Apartamentul se află într-un complex rezidenţial nou construit, situat la doar câţiva paşi de plajă. Tot la câteva minute de mers pe jos se află şi centrul localităţii şi bazarul”.


În Londra, într-unul dintre cele mai reputate ansambluri rezidenţiale situate în zona Royal Docs, un apartament cu trei camere costă 83.800 euro. Proprietatea are un hol amplu, o bucătărie mare, două dormitoare, o baie şi parcare privată.

Tot pe malul mării, dar în Spania, aproape de Marbella, un apartament trei camere, două băi şi terasă, situat într-un ansamblu rezidenţial nou se vinde cu 89.000 euro. Suprafaţa este de aproape 90 mp şi oferta este considerată una dintre cele mai bune de pe piaţă, dat fiind faptul că proprietarul a deci să reducă preţul. Bucătăria se vinde complet mobilată şi echipată, iar priveliştea este uimitoare, de la balcon putând fi văzute atât marea cât şi întregul oraş.


În Franţa, un apartament cu două camere dintr-o vilă proaspăt renovată la interior, situată în centrul oraşului comercial Piegut, se vinde cu 83.000 euro. Oraşul se află în a treia cea mai mare zonă a Franţei, Dordogne, cunoscută pentru peisajele pitoreşti, cu cele peste 4.000 castele care însumează 10% din numărul total de castele din ţară. Zona este în mod tradiţional preferata străinilor care vor să îşi cumpere o locuinţă, printre cei mai activi clienţi fiind britanicii, irlandezii şi danezii.

Agenţii clujeni: Nu poate fi vorba de comparaţii!

Potrivit specialiştilor clujeni în imobiliare anunţurile trebuie privite cu mare atenţie de amatori înainte de a-şi închipui tranzacţiile care ar putea să-i facă proprietari de lux.


„Tot timpul se fac astfel de comparaţii. Nicidecum nu putem vorbi de apartament în Cluj care să aibă acelaşi preţ cu un apartament în Londra! Între zonele centrale sunt diferenţe şi de 20.000 de euro pe mp. Întotdeauna se fac comparaţii, dar nu se ţine cont că locuinţele respective se găsesc în zone limitrofe, prin limitrof neînţelegând echivalentul Floreştiului pentru Cluj”, explică Darius Cramba, director vânzări Welt Imobiliare.

Afirmaţia e susţinută şi de Carmen Miron, director Edil Imobiliare.


„Cu 77.000 de euro (preţul locuinţei din Antalya dată ca exemplu mai sus – n.r.) se pot cumpăra apartamente cu 3-4 camere în Cluj-Napoca. Cu trei camere în construcţie nouă şi cu patru în blocuri mai vechi. Se pot cumpăra chiar şi duplex-uri în zona Europa, în Floreşti, în Baciu, în capăt de Brâncuşi sau început de Borhanci. Şi în Cluj poţi să zici că iei vilă cu piscină, dar depinde şi de zonă şi de posibilităţile de acces. Dacă ajungi greu nu îţi mai trebuie. Sunt relative aceste comparaţii deoarece trebuie luate în calcul şi posibilităţile de dezvoltare”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Miron.

 


 

Citeşte şi:

Vrei să-ţi schimbi apartamentul cu unul mai mare? Vezi cât costă o cameră în plus!

4 ani de Prima Casă. Ce puteai cumpăra în 2009 şi ce poţi cumpăra acum

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter