Economie

După un an de căutări, BT şi-a desemnat noul director

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/14/banca transilvania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Banca Transilvania l-a numit pe Omer Tetik în funcţia de director general, pentru un mandat care va dura până la 31 decembrie 2016, potrivit unui anunţ transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). </strong></p>

 


Mandatul va începe la 1 iunie, iar exercitarea funcţiei va fi făcută după avizarea sa de către BNR, anunţă banca. Tetik a fost până acum preşedintele Credit Europe Bank.

Potrivit lui Iosif Pop, primul preşedinte al Băncii Transilvania, vestea e de bun augur. „Este un bancher cu prezenţă destul de consistentă în România, ştie şi corporate şi retail şi trezorerie şi are şi experineţă în management, prin urmare privesc cu deschidere şi optimism această numire”, a declarat pentru Monitorul de Cluj omul de afaceri.


Omer Tetik are 40 de ani, este de origine turcă şi este născut în Germania. Trăieşte de 13 ani la noi în ţară, timp în care şi-a obţinut şi cetăţenia română. A ocupat poziţii în domeniul bancar atât în România, cât şi în Turcia şi Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara şi vorbeşte fluent 4 limbi străine, inclusiv româna.

„Sunt foarte onorat să fac parte, de acum înainte, din top managementul Băncii Transilvania, cu atât mai mult cu cât oportunitatea a venit din partea uneia dintre cele mai mari bănci din România. Dintotdeauna am admirat povestea de succes a acestei bănci, spiritul său antreprenorial şi abordarea inovativă. Îmi asum cu entuziasm şi responsabilitate noua provocare, pentru a contribui la creşterea şi consolidarea băncii“. afirmă Tetik.


Noul director vine „pe cai mari”

Noul mandat începe într-o „perioadă bună pentru bancă”, potrivit fostului preşedinte, Iosif Pop. „Banca are  fonduri disponibile şi din capitalizarea profiturilor şi din emisiunea de obligaţiuni, prin urmare va avea cel puţin 100 de milioane de euro pentru creditare”, spune Pop.

Vă reamintim că în prima etapă a ofertei de vânzare de obligaţiuni convertibile în acţiuni, derulată în perioada 9 aprilie - 8 mai,  BT a atras 10,47 milioane euro. Titlurile rămase la finalul acestei etape, în valoare de 19,53 milioane euro, vor fi scoase la vânzare într-o nouă etapă, în intervalul 9 - 21 mai.


10 ani de „domnie” olandeză

În ianuarie 2012, Robert Rekkers a demisionat din funcţia de director general al Băncii Transilvania şi din cea de membru în consiliul de administraţie, după ce a condus banca timp de nouă ani. Rekkers a plecat la grupul Agricover.

Se presupune că la baza deciziei de a părăsi instituţia s-a aflat nemulţumirea acţionarilor legată de deprecierea titlurilor pe bursă. Ei ar fi optat spre trecerea de la o creştere a cotei de piaţă şi a deschiderii de sucursale, spre o consolidare a poziţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter