monitorulcj.ro Menu
Economie

CON-A „prinde” încă un proiect important din Cluj

După ce a construit, alături de câteva firme locale, Cluj Arena, urmând să finalizeze în vară lucrările la fabrica Bosch de la Jucu, compania sibiană CON-A a foat aleasă pentru a dezvolta încă unul dintre proiectele momentului în Cluj. Este vorba de faza I de lucrări, care vizează reconversia fostei fabrici Libertatea în parcul tehnologic Liberty. Anunțul a fost făcut recent de către directorul general Liberty, Nina Moldovan.

Parcul, estimat a fi finalizat în trei ani, va crea, conform dezvoltatorilor, condiţii pentru angajarea a peste 3.500 de persoane de către companiile găzduite, plus încă 100 de locuri de muncă generate pentru întreţinerea noii infrastructuri, investiţia totală depăşind 20 de milioane de euro.Fabrica Libertatea va fi relocată într-o zonă periferică a oraşului, urmând ca spaţiul să fie reconvertit într-un parc tehnologic. 70% dintre clădirile producătorului de mobilă vor fi păstrate pentru implementarea primelor două faze ale proiectului, urmând ca în fazele 3 şi 4 să fie construite pavilioane noi.

 

Alt proiect important ar fi fost pe lista cu finalizate

Printre proiectele câștigate de sibieni în Cluj-Napoca se numără și realizarea Sălii Polivalente. Lucrările au fost sistate însă, în martie 2012, când erau terminate în proporție de 65%, după o plângere în instanţă a firmei ACI, cea care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii în defavoarea CON-A, prin care cerea anularea licitaţiei. Tribunalul Cluj a decis anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era prea mică pentru realizarea Sălii Polivalente.„Războiul” pornit de cei de la ACI nu a fost câştigat însă de nimeni, oferta celor de ACI fiind declarată neconformă, singurul rezultat fiind întârzierea lucrărilor cu mai bine de un an.