monitorulcj.ro Menu
Economie

Lucrările la Sala Polivalentă ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât iniţial

Lucrările la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca - investiţie începută în 2011 şi blocată de un an, după ce instanţa a dat dreptate unei firme care a contestat licitaţia - ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât preţul iniţial, întrucât noul proiect prevede îmbunătăţiri ale construcţiei.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, miercuri că municipalitatea va organiza la începutul lunii iunie o licitaţie pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, urmând ca proiectul să fie îmbunătăţit.

"Primăria Cluj-Napoca va organiza, în 4 iunie, o licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, care este gata în proporţie de 65 la sută. Costurile totale ale investiţiei se ridică la circa 63 de milioane de lei, faţă de contractul iniţial care a fost de 51 de milioane de lei, deci va rezulta o diferenţă de 12 milioane de lei în plus, în condiţiile în care vor fi aduse mai multe îmbunătăţiri acestui proiect", a afirmat Boc.

El a spus că speră ca licitaţia "să ducă la reducerea acestei diferenţe".

"Ca îmbunătăţiri ale proiectului avem numărul de scaune, care va fi suplimentat de la 7.000 la 7.222, sala va avea o pardoseală demontabilă, care să ne permită să o schimbăm în funcţie de tipul de competiţie care se desfăşoară, de la tenis pe zgură la box. De asemenea, va fi instalat un video box, un cub modern de afişaj, deasupra sălii. Pentru a economisi bani la întreţinerea sălii, am impus panouri fotovoltaice care vor diminua costurile de întreţinere, în condiţiile în care 20 de panouri solare înseamnă 50 la sută economie la prepararea apei calde. Sperăm că licitaţia va fi adjudecată fără probleme, astfel încât am putea termina sala chiar termina anul acesta", a spus Boc.

Potrivit acestuia, şi partea exterioară a sălii va fi modificată, urmând să fie schimbată structura de beton cu o "faţadă translucidă din policarbonat", care va integra Polivalenta cu stadionul Cluj Arena.

Citeşte şi:

Sala Polivalentă ar putea fi gata anul acesta