monitorulcj.ro Menu
Economie

Gigacaloria s-a scumpit cu 71% în ultimii 4 ani!

Creşterea continuă a preţului la energia termica, problemele constante ale CET-urilor din intreaga tara, cât şi dorinţa de independenţă a românilor a dus, în ultimii zece ani, la debranşarea a peste 1,1 milioane de locuinţe de la sistemul de încălzire centralizat, potrivit datelor unui producător de centrale termice.

Astfel, din 2010, media debranşărilor anuale de la sistemul centralizat a fost de peste 75.000 de locuinţe. În acelali timp, piaţa de centrale termice se situează la un volum de circa 140.000 de centrale anual, dintre acestea aproximativ 60% fiind comercializate către locuinţele care au renunţat la sistemul centralizat.

“Principalele motive pentru care am asistat în ultimii ani la debranşări masive şi la tot mai multe instalări de sisteme individuale sunt creşterea continuă a preţului la energie termică şi problemele permanente ale CET-urilor. Astfel, doar in ultimii 4 ani, la nivel naţional, costul de facturare al Gcal a crescut, în medie, cu 71%”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Sales and Operation Manager Ariston Thermo România.