monitorulcj.ro Menu
Economie

Clujenii, harnici la Prima Casă

Cluj-Napoca s-a situat  în top 3 oraşe din provincie după numărul de credite Prima Casă contractate de la BRD, potrivit unei statistici a băncii. Înaintea noastră în clasament s-au situat Timişoara şi Iaşiul.

 

Banca a acordat, până la începutul lunii aprilie a acestui an, credite Prima Casă în valoare de peste 900 milioane euro.

Din punctul de vedere al repartizării pe zone geografice, cei mai mulţi clienţi pentru creditele acordate în cadrul programului „Prima Casă” provin dintre locuitorii Munteniei (52% din totalul creditelor), urmaţi de clienţii din zona Transilvaniei (32%) şi de cei din Moldova (16%), se arată într-un comunicat al băncii.

În ceea ce priveşte grupele de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor  „Prima Casă”, cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani (40%). 34% dintre beneficiari au între 31 şi 35 de ani, iar 24% au vârste ce depăşesc 35 de ani. Cea mai redusă pondere o au clienţii cu vârste sub 25 de ani (2%). Cel mai tânăr titular al unui credit „Prima Casă” este în vârstă de 19 ani, iar cel mai vârstnic are 62 de ani. Titularii creditelor sunt în proporţie de 61% bărbaţi şi de 39% femei, iar valoarea media a împrumutului se ridică la aproximativ 39.000 euro, potrivit statisticilor instituţiei bancare.

„Cele aproape 25.000 de credite „Prima Casă” acordate de BRD dovedesc utilitatea programului, o largă categorie de clienţi reuşind prin intermediul acestuia să îşi îndeplineacă visul de a avea o locuinţă în proprietate”, a declarat Adrian Jantea, directorul comercial responsabil de clientela de persoane fizice în cadrul BRD-Groupe Societe Generale.