Economie

Fostul şef al BT „duce pe cai mari” creditarea agriculturii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/16/06-rekkers_ft.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Profitul net al Agricover Credit IFN, instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, condusă de fostul director general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, a ajuns în 2012 la 11,2 milioane de lei, în creștere cu 46% față de anul anterior. </strong></p>

Majorarea a avut loc pe fondul dezvoltării portofoliului de clienți și a unui model de business adaptat nevoilor fermierilor, potrivit reprezentanților companiei.


În acelați timp, valoarea creditelor acordate a avansat până la 413 milioane de lei, cu 38% mai mult decât în 2011.

„Rezultatele excelente ale Agricover Credit IFN în 2012 confirmă modul nostru unic de abordare a clienților. Faptul că facem parte dintr-un grup puternic, Agricover, care oferă soluții complete pentru agricultură, ne ajută să înțelegem mai bine decat alți finanțatori care sunt problemele fermierilor. Aceștia au nevoie de capital de lucru și resurse pentru investiții, iar noi dispunem de lichiditățile necesare datorită fondurilor proprii, a parteneriatelor cu băncile și cu fondurile internaționale”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, citat de agrointel.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter