Economie

Ce post ar trebui să ocupi pentru a câştiga peste 1.000 de euro pe lună?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/14/08-bani euro.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Într-o piaţă a muncii în care majoritatea salariilor se învârt în jurul sumei de 1.000 de lei, cei care câştigă peste 1.000 de euro fac parte din rândul excepţiilor.</strong></p>

 


Potrivit Paladiei Petrar, specialist resurse umane Integra HR pentru a spera la un astfel de salariu clujenii trebuie fie să lucreze în IT, fie să aibă o funcție de conducere. „În principiu acest nivel salarial se oferă în industria IT, de la nivel de minim 3 ani experienţă, indiferent de limbajul de progamare sau de tehnologii, precum şi pentru posturi de middle/top management, de pildă la directori economic, producţie, marketing, resurse umane, etc. În acest din urmă caz vorbim despre un nivel de experienţă de 5-10 ani; bineinţeles, depinde şi de mărimea firmei”, a declarat specialistul pentru Monitorul de Cluj.


1.000 de euro, minim pentru străinătate

Dacă în Cluj salariul de patru cifre, exprimat în euro, este pentru cei „privilegiaţi”, în ceea ce-i priveşte pe cei care aspiră la un loc de muncă peste hotare este minimul acceptat. Astfel, potrivit unui sondaj recent Tjobs.ro, 68% dintre românii care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate au aşteptări salariale cuprinse între 1.000 şi 3.500 de euro net, lunar, iar 50% dintre conaţionali ar dori să muncească în Germania.
"Circa 83% dintre respondenţi vor un loc de muncă potrivit nivelului lor de calificare şi de şcolarizare, 68% au aşteptări salariale de minim 1.000 de euro net, lunar, şi ar dori să muncească în Germania, Marea Britanie sau Franţa", spun specialiştii de la Tjobs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter