monitorulcj.ro Menu
Economie

Ce post ar trebui să ocupi pentru a câştiga peste 1.000 de euro pe lună?

Într-o piaţă a muncii în care majoritatea salariilor se învârt în jurul sumei de 1.000 de lei, cei care câştigă peste 1.000 de euro fac parte din rândul excepţiilor.

 

Potrivit Paladiei Petrar, specialist resurse umane Integra HR pentru a spera la un astfel de salariu clujenii trebuie fie să lucreze în IT, fie să aibă o funcție de conducere. „În principiu acest nivel salarial se oferă în industria IT, de la nivel de minim 3 ani experienţă, indiferent de limbajul de progamare sau de tehnologii, precum şi pentru posturi de middle/top management, de pildă la directori economic, producţie, marketing, resurse umane, etc. În acest din urmă caz vorbim despre un nivel de experienţă de 5-10 ani; bineinţeles, depinde şi de mărimea firmei”, a declarat specialistul pentru Monitorul de Cluj.

1.000 de euro, minim pentru străinătate

Dacă în Cluj salariul de patru cifre, exprimat în euro, este pentru cei „privilegiaţi”, în ceea ce-i priveşte pe cei care aspiră la un loc de muncă peste hotare este minimul acceptat. Astfel, potrivit unui sondaj recent Tjobs.ro, 68% dintre românii care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate au aşteptări salariale cuprinse între 1.000 şi 3.500 de euro net, lunar, iar 50% dintre conaţionali ar dori să muncească în Germania."Circa 83% dintre respondenţi vor un loc de muncă potrivit nivelului lor de calificare şi de şcolarizare, 68% au aşteptări salariale de minim 1.000 de euro net, lunar, şi ar dori să muncească în Germania, Marea Britanie sau Franţa", spun specialiştii de la Tjobs.