Economie

Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/06/03-miei1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Carnea de miel se va vinde cu 30 de lei kilogramul, a declarat, vineri, la Sibiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, care a precizat că fermierii au avut costuri foarte mari cu întreţinerea oilor în această iarnă, dar se ţine cont şi de puterea de cumpărare.</strong></p>

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, cu cât vor putea cumpăra românii carne de miel de Paşti, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, a răspuns că "totul depinde de piaţă".

"Ţinând cont că suntem în 5 aprilie şi crescătorii ţin oile pe stabulaţie, că nu este vegetaţie, costurile pentru iernat au fost foarte mari. La un preţ de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, trebuie să ne adaptăm pieţei”, a spus Marcel Andrei.

Potrivit acestuia, fermierii nu pot estima "preţuri fixe, bine stabilite, pentru că, dacă piaţa nu acceptă, degeaba cer", însă a adăugat că intenţia este să se vândă carnea de miel cu 30 de lei pentru un kilogram.

"Sunt produse perisabile şi nu ne putem juca. În momentul în care le-am făcut, ieşim cu ele pe piaţă, trebuie să le vindem", a afirmat Andrei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter