Economie

VEZI până când se depun cererile de ajutor financiar pentru animale

<p><strong>Crescătorii de oi şi capre din judeţul Cluj se pot prezenta la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 5-30 aprilie pentru a-şi depune cererile de plată aferente anului 2013.

De acestă primă pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. “Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul APIA judeţean / local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploataţia de ovine şi sau caprine”, a declarat Adrian Zaharia, directorul executiv al APIA Cluj.


Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Sunt eligibili pentru acest suport financiar crescătorii de animale care au minim 50 de oi sau 25 de capre care au împlinit vârsta de minim un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. De asemenea, animalele trebuie să fie înscrise în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei. Efectivul de oi şi capre pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013. Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.

 

abonare newsletter