Economie

Anunţurile financiare ale companiilor se vor putea face şi pe Facebook şi Twitter

<p><strong>Anunţurile financiare ale companiilor se vor putea face legal de acum înainte şi pe reţelele de socializare precum Twitter sau Facebook, atât timp cât investitorii ştiu care din acestea va fi folosită de o anumită firmă, a anunţat marţi autoritatea de reglementare a bursei americane (SEC), transmite AFP.

SEC a publicat marţi un raport în care confirmă că firmele pot anunţa informaţii importante pe reţelele de socializare 'aşa cum fac pe pagina lor de internet'.

"Majoritatea reţelelor de socializare reprezintă metode de comunicare adaptate perfect pentru investitori, cu excepţia cazurilor în care accesul este restrâns sau dacă investitorii nu ştiu (spre care) trebuie să se îndrepte pentru a obţine ultimele noutăţi" publicate, a explicat George Canellos, director în cadrul SEC responsabil cu aplicarea reglementărilor.

Dezbaterea privind legalitatea informaţiilor financiare pe reţele de socializare a fost lansată în special în urma unui anunţ pe Facebook al Netflix, firmă care oferă materiale video pe internet la comandă.

SEC a ameninţat atunci Netflix cu procese pentru că a încălcat o regulă care interzice publicarea selectivă de informaţii importante, pentru a asigura un acces identic la aceste informaţii pentru toţi investitorii, individuali şi instituţionali.

Autoritatea a clarificat astfel marţi regulile de publicare pe reţelele de socializare în urma acestei polemici.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter