monitorulcj.ro Menu
Economie

Ce declarații trebuie depuse la Fisc până la jumătatea lunii aprilie?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat calendarul obligațiilor declarative din luna aprilie. Numărul formularelor care trebuie depuse la Finanțe variază în funcție de domeniul de activitate, dar și de forma de organizare a afacerii.

Cu data limită 5 aprilie este Declarația de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în Romania, formular 092. Potrivit avocatnet.ro, se depune de către persoanele juridice și persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în luna martie 2013 și sunt obligate să-și modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

10 aprilie este termenul limită pentru:

Formular 010 - Declarația de înregistrare fiscală/de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.

Formular 070 - Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligația să se înregistreze ca platitori de TVA în urma depasirii plafonului legal de scutire.

Formular 020 - Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice române care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.

Formular 096 - Declarația de mențiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în condițiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, în cazul persoanelor impozabile, înregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, care solicită scoaterea din evidențăa plătitorilor de TVA.