Economie

Parlamentul cipriot a respins planul de salvare financiară a țării

<p><strong> Parlamentul de la Nicosia a respins, marţi, cu o mare majoritate de voturi, planul de salvare financiară a Ciprului convenit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu miniştrii de finanţe din zona euro, care prevederea şi un impozit excepţional pe depozitele bancare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Toate partidele au votat împotriva planului, cu excepţia partidului de guvernământ, DISY, care s-a abţinut. În total, s-au înregistrat 36 de voturi contra şi 19 abţineri.

Planul menit să salveze insula de la faliment a fost respins, deşi versiunea prezentată de guvernul de la Nicosia şi supusă la vot a fost modificată faţă de proiectul iniţial şi propunea exceptarea de la impozitare a depozitelor bancare mai mici de 20.000 de euro.

Anunţul respingerii planului a generat o explozie de bucurie în rândul miilor de persoane reunite în jurul clădirii parlamentului de la Nicosia.

Anticipând acest rezultat, preşedintele Ciprului, Nikos Anastasiades, convocase cu câteva ore înainte, o reuniune cu liderii grupurilor parlamentare pentru dimineaţa zilei de 20 martie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter