monitorulcj.ro Menu
Economie

Femeile, mai grijulii decât bărbaţii, când vine vorba de datorii

Femeile din România manifestă mai multă responsabilitate faţă de bugetul personal în comparaţie cu bărbaţii, care înregistrează mai multe datorii atât ca valoare, cât şi ca număr de creanţe, potrivit unei analize Kruk.

Astfel, în 2012, persoanele de sex feminin au deţinut mai puţin de 35% din valoarea totală a restanţelor administrate de companie, restul de 65% reprezentând datorii acumulate de bărbaţi, arată datele companiei de colectare creanţe.

 

„Deşi bărbaţii cred despre femei că sunt mai cheltuitoare, datele statistice arată contrariul. Româncele sunt cele care se ocupă de bugetul gospodăriei, dar şi cele care au grijă ca datoriile să nu se acumuleze, de aceea înregistrează mai puţine restanţe“, spune Cosmina Marinescu, Director Divizia Operaţiuni Kruk.

Majoritatea respondenților (44%) își evaluează bugetele personale cu o frecvență lunară, iar 23% dintre respondenți au menționat că îşi calculează săptămânal sau zilnic veniturile şi cheltuielile. Restul respondenților nu își calculează niciodată bugetul.