Economie

Tur-operatorii germani vor fi invitaţi să viziteze România

<p><strong>Bugetul Ministerului Economiei va fi suplimentat în 2014, pe componenta turism, pentru inserţia României în cataloagele marilor tur-operatori germani, inclusiv TUI, iar autorităţile române îi vor invita pe aceştia, în iunie 2013, la un tur al celor mai importante obiective turistice din ţară ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, miercuri, la Târgul Internaţional de Turism Berlin 2013.

”Aş vrea ca marilor tur-operatori prezenţi la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, care vor purta discuţii cu vicepreşedintele ANT şi cu consilierul meu personal, vorbesc despre TUI şi toate celelalte, să le redăm încrederea că parteneriatele cu Ministerul vor fi respectate. Ei au un procent semnificativ de neîncredere pentru că în 2013 nu am mai apărut în cataloagele lor. Nu a fost bine pentru România. În bugetul din 2014 cuprindem acest aspect. Să nu fim prezenţi este un minus în încercarea de a atrage turiştii. Vrem să discutăm şi să afle direct de la mine că se va întâmpla. În 45 de zile vor primi această certitudine, că în 2014 vom aloca buget pentru inserţia în cataloage, dar şi pentru evenimente organizate în Germania”, a spus Maria Grapini.


De asemenea, ministrul delegat pentru Turism a precizat că reprezentanţii tur-operatorilor vor avea facilităţi pentru participarea la conferinţa susţinută de România în calitate de preşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului din iunie 2013 şi vor beneficia de un tur al celor mai importante obiective turistice din ţară.

“Îi invit pe marii tur-operatori, astăzi (n.r. miercuri) voi avea întâlnire cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, unde România este ţară preşedintă în acest an. Vreau să facem, în iunie, un eveniment mare în România şi îi invit pe toţi tur-operatorii mari acolo. Sper să pot să bugetez astfel încât să aibă şi facilităţi la invitaţie, la participare. Nu vrem să organizăm numai conferinţa, vrem să realizăm un tur al locurilor importante, unde ei să invite turiştii să vină”, a adăugat Maria Grapini.


România participă la Târgul Internaţional de Turism Berlin 2013, cel mai mare eveniment dedicat promovării destinaţiilor turistice din întreaga lume. Târgul se desfăşoară în perioada 6 - 10 martie 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter