monitorulcj.ro Menu
Economie

ONG-urile clujene au cerut finanţare de la Primărie pentru 286 de proiecte

Asociaţiile, fundaţiile, instituţiile de învăţământ şi cultură, revistele de cultură din Cluj-Napoca au solicitat finanţare de la autorităţile locale pentru 286 de proiecte. Valoarea totală a sumelor cerute este de aproape 15 milioane lei.

 

Proiectele au fost depuse în luna ianuarie a acestui an. Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au precizat că rezultatele selecţiei vor fi comunicate după aprobarea bugetului local şi jurizarea proiectelor de către comisia de specialitate. Din cele 286 de proiecte, cele mai multe, 157, sunt pentru evenimente şi acţiuni culturale, valoarea totală a sumelor solicitate fiind de aproape 9 milioane lei.

Pe locul doi se situează ONG-urile studenţeşti şi de tineret cu 46 de proiecte în valoare totală de peste 2,4 milioane lei. Urmează proiectele sociale, 36, în valoare de peste 1,3 milioane lei şi instituţiile de învăţământ şi cultură cu 35 de proiecte în valoare de aproximativ 1,6 milioane lei. Revistele de cultură au depus 12 proiecte în valoare de aproximativ 657.000 lei.

Primarul Emil Boc a anunţat că bugetul alocat ONG-urilor va creşte în acest an de la 2 milioane lei la 3 milioane lei. Din banii alocaţi ONG-urilor sunt finanţate evenimente precum TIFF.

„Susținem cultura în viziunea anului 2015, când Clujul va fi Capitala Culturală a Tineretului, dar și pentru anul 2021, când luptăm pentru titlul de Cluj Capitală Culturală Europeană”, a declarat Emil Boc. În anul 2012, bugetul alocat ONG-urilor a crescut de la 1 milion lei la 2 milioane lei.