Economie

Cursurile gratuite pentru antreprenori se desfăşoară „cu casa închisă” la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/06-cursuri.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Antreprenoii care au deja o microîntreprindere sau au în plan deschiderea unui business s-au arătat foarte interesaţi de cele câteva cursuri gratuite care s-au desfăşurat în această perioadă la Cluj. Potrivit organizatorilor, toate locurile s-au ocupat în scurt timp după ce s-a dat startul la aplicaţii. </strong></p>

 


„Ştiu că la cursurile organizate week-end-ul trecut de Operations Research în parteneriat cu Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi au participat în jur de 70-80 de firme. S-au ocupat toate locurile. Au fost totodată, mulţi care ar fi dorit să se înscrie dar nu au fost eligibili, cum ar fi studenţii sau întreprinderile care nu au îndeplinit condiţiile de dimensiune“, explică Rareş Iancu, şef al Centrului de formare, perfecţionare profesională şi resurse umane din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj.

Acelaşi aflux de aplicanţi a fost înregistrat şi în cazul altei serii de cursuri desfăşurate săptămâna aceasta şi adresate celor interesaţi de dezvoltarea de proiecte şi afaceri în domeniul economiei sociale.


„Am primit 35 de aplicaţii în scurt timp de la începutul perioadei de înscriere. Dintre acestea am selectat 12 idei de afacere, dar două persoane s-au retras ulterior, aşa că mergem mai departe ca 10 planuri de afaceri. Acestea vor fi prezentate la «Târgul ideilor de afaceri», un alt eveniment din proiect”, a declarat Carmen Ciobanu, coordonator proiecte al Fundaţiei Civitas.

Următoarea ofertă gratuită: 12.500 de lei

Clujenii care au o idee de afacere sau vor sa afle mai multe despre antreprenoriat pot participa gratuit la  conferința regională organizată de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi în 19 martie la Cluj-Napoca, printr-un proiect finanțat prin fonduri europene. Potrivit Oanei Ionescu, specialist PR al FPP până acum s-au depus 30 de aplicaţii pnetru conferinţă, deşi procesul de înscriere abia a început. Numărul total de locuri este 120.


Vă reamintim că la finalul conferinței, un juriu format din antreprenori consacrați va alege, pe baza formularului completat la înscriere, 50 de participanți care vor intra în sesiunile de workshop. Aceştia vor participa, timp de două weekend-uri consecutive la workshop-uri în cadrul cărora vor invăţa cum să îşi scrie planul de afaceri. La finalul lor, o echipă formată din consultanţi şi traineri va alege 20 de planuri de afaceri care au cel mai mare potenţial.

Mai departe, cei 20 de participanți selectați vor beneficia, pe parcursul a trei saptămâni, de două sesiuni de mentorat one-to-one alături de consultanții care îi vor ajuta să își demareze afacerile și să întocmească o strategie de dezvoltare, pe baza planurilor întocmite la curs. Afacerea demarată și strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanți și oameni de afaceri. După analiză, 3 startup-uri vor fi alese să primească 12.500 de lei.


Înscrierea se poate face urmând link-ul : http://antreprenor2.0.postprivatizare.ro/inregistrare/formular-de-inscriere/

Ultimele Stiri
abonare newsletter