Economie

Investiţie „de criză”: Cu cât poţi porni un business hotelier în Cluj?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/26/07-motel-gilau.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Hotelurile şi pensiunile se numără printre proprietăţile cele mai afectate de recesiune. Această situaţie poate reprezenta însă o veritabilă oportunitate de investiţie pentru cei interesaţi de pornirea unei afaceri în industria ospitalităţii. </strong></p>

Potrivit ofertelor listate pe www.spatiicomerciale.ro, atât în Cluj-Napoca, cât şi celelalte mari oraşe ale ţării sunt disponibile spre vânzare unităţi de cazare de mici dimensiuni, la preţuri comparabile cu cele de pe segmentul vilelor de lux.

 


Spre exemplu, în zona Floreşti, o pensiune funcţională cu 18 camere costă 1,2 milioane de euro. Imobilul a fost construit în 2008 şi dispune de o suprafaţă construită de 900 de metri pătraţi.

În centrul Clujului, o pensiune de patru margarete poate fi achiziţionată cu un milion de euro. Proprietatea are o capacitate de cazare de 12 camere şi două apartamente, o cafenea de 15 locuri şi un restaurant de 70 de locuri.


La un preţ de 390.000 de euro este scos la vânzare un hotel de 14 camere şi patru stele situat în apropiere de Piaţa Cipariu. Imobilul a fost construit în 2009 şi are o suprafaţă de 480 de metri pătraţi.

abonare newsletter