Economie

Vezi în ce ţară angajaţii primesc salarii mari deşi lucrează doar trei ore pe zi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/titan_tire-nfms11-dsc__opt.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Angajaţii dintr-o ţară europeană primesc salarii mari chiar dacă la un program normal lucrează efectiv doar trei ore pe zi, întrucât alocă o oră pentru pauze şi prânz, iar alte trei pentru discuţii, potrivit şefului companiei americane Titan International, Maurice Taylor. </strong></p>

 


Taylor a publicat miercuri o scrisoare deschisă în cotidianul financiar francez Les Echos, adresată ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg. Atacul şefului Titan International la productivitatea scăzută a angajaţilor francezi ar putea relansa în Franţa dezbaterea privind declinul competitivităţii ţării, scrie Financial Times.

"Angajaţii francezi primesc salarii mari, dar lucrează numai trei ore. Primesc o oră pentru pauze şi pentru prânz, vorbesc trei ore şi lucrează trei. Le-am spus asta în faţă angajaţilor membri de sindicat. Mi-au răspuns că ăsta este stilul francez!", a afirmat Taylor, preşedinte şi director general la Titan International.


Scrisoarea lui Taylor, datată 8 februarie, vine ca răspuns la tatonări din partea ministrului Montebourg privind un eventual interes al Titan, producător de anvelope pentru sectorul agricol, privind preluarea unor operaţiuni de la fabrica Goodyear din Amiens, care urmează să fie închisă.

Sindicatul francez CGT, susţinut de comuniştii francezi, s-a opus anul trecut preluării de către Titan. Montebourg spera că producătorul american ar fi în continuare interesat de fabrica de la Amiens, dar a afirmat în februarie că nu mai este cazul.


"Cât de proşti credeţi că suntem? Goodyear a încercat timp de patru ani să salveze o parte a locurilor de muncă de la Amiens, unele dintre cele mai bine plătite, dar sindicatele şi guvernul francez nu au făcut altceva decât să vorbească", a afirmat, în scrisoare, şeful Titan, descriind sindicatele ca "nebune".

Franţa se conf, fruntă cu un val de închideri de fabrici şi concedieri în sectorul industrial de la câştigarea alegerilor, în mai anul trecut, de către actualul preşedinte, Francois Hollande. O parte din afirmaţiile şefului Titan au venit însă ca răspuns la atacuri repetate ale lui Montebourg, care vrea ca UE să adopte o poziţie mai dură în privinţa protejării comerţului, în contextul importurilor ieftine din Asia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter