Economie

Bilanţ la aproape 20 de ani de Rotary în Cluj: acţiuni caritabile de peste 1 miliard de dolari

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/06-rotary.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cluburile Rotary clujene au finanţat acţiuni caritabile de peste 1 miliard de dolari, din 1994, când a fost reînfiinţat primul club în Cluj-Napoca, până în prezent, când organizaţia nonguvernamentală numără cinci cluburi pe plan local, potrivit lui Adrian Magdaş, unul dintre membri. </strong></p>

La nivelul Districtului 2241 – România şi Republica Moldova, suma depăşeşte, potrivit guvernatorului Rotary, Radu Popescu, 15 miliarde de dolari, doar în ceea ce priveşte proiectele districtuale.


Liderii locali au susţinut astăzi alături de Radu Popescu conducătorul districtului din care fac parte o conferinţă de presă pentru a anunţa sărbătorirea Zilei Rotary la Cluj, pe 23 februarie.

Preşedinţii de cluburi au profitat de ocazie pentru a prezenta câteva dintre proiectele locale, printre care se numără şi: acordarea de burse pentu copiii supradotaţi din judeţ care întâmpină dificultăţi financiare, achiziţia de aparatură pentru spitale sau sprijinirea financiară a artiştilor.


Rotary Internaţional este o organizaţie mondială nonguvernamentală, apolitică, având membri influenţi din rândul afaceriştilor şi politicienilor.

abonare newsletter