Economie

Mechel a vândut activele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/desc 02-20.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Grupul rus Mechel a vândut pentru 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le deţine în România către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă. Tranzacţia vizează compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, potrivit unui comunicat transmis marţi de grupul rus. </strong></p>

Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) şi Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetăţenie rusă. Firma are un capital social vărsat de 99.979 lei. Activitatea firmei este comerţul cu ridicata de maşini şi echipamente.

În luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de preţ de pe pieţele metalurgice europene, pe fondul creşterii preţurilor la fier vechi şi a cererii scăzute pentru produse finite, activitatea de producţie de la intreprinderile metalurgice “Mechel” din România a fost temporar oprită, dar au fost luate toate măsurile pentru menţinerea funcţionalităţii utilajelor de producţie şi de întreţinere.

Vânzarea activelor româneşti corespunde strategiei actualizate a Mechel care prevede consolidarea pozitţei în producţia de cărbune metalurgic.

“Cu ceva timp în urmă am anunţat intenţiile noastre de a ieşi din sectorul metalurgic  european, care în conjunctura actuală şi prognozabilă rămâne în pierdere cronică. Acest fapt influenţează negativ nu doar rezultatul financiar şi fluxul bănesc al Grupului, ci şi majorează cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, având în vedere faptul că investim în proiecte de perspectivă, precum zăcământul Elga şi în Laminorul universal de şine de cale ferată. La o pierdere planificată la intreprinderile româneşti în anul 2013 în valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzacţie va avea un efect financiar pozitiv pentru acţionarii noştri. Fluxurile băneşti eliberate vor fi direcţionate atât pentru activitatea operaţională, cât şi pentru reducerea datoriei companiei”, a declarat directorul general al Mechel, Evgeny Mikhel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter