Economie

Compania clujeană iQuest şi-a crescut afacerile cu 35% în 2012

<p><strong>Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, a înregistrat anul trecut afaceri de 22 de milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de 2011. Tot anul trecut, compania a deschis un nou birou în Silicon Valley, Statele Unite.

„Dacă la începutul anului trecut estimam o creştere moderată a cifrei de afaceri, de 20% faţă de 2011, realitatea arată o creştere de 35% pentru 2012, cu un avans general pe toate segmentele strategice pe care activăm. Peste 90% din cifra de afaceri a fost realizată pe pieţele internaţionale, iar strategia axată pe calitate s-a reflectat într-o rată similară de retenţie a clienţilor”, a declarat Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest.


Pe plan local, în 2012, iQuest s-a alăturat proiectului Cluj IT Cluster, primul cluster în domeniul IT înfiinţat în România.

„Clusterul IT reprezintă o soluţie de dezvoltare pentru România din care am dorit să facem parte. Am sesizat oportunitatea de a utiliza un alt model de business, în care să folosim proprietatea intelectuală dezvoltată în zona noastră, de a prelua proiecte mult mai mari decat le-am putea prelua ca şi companie individuală, pe care să le dezvoltăm în parteneriat cu alte companii din cadrul clusterului”, a explicat Cornelius Brody.


Recent, iQuest şi-a extins echipa de management cu foşti executivi de la Microsoft şi Nestle şi a deschis un nou centru de dezvoltare software la Craiova.

Compania activează în principal pe pieţele din Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite, în domenii precum life sciences, telecomunicaţii, servicii financiare, energie, logistică şi media, primele două segmente înregistrând de altfel şi cele mai mari vânzări în 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter