Economie

BRD a înregistrat anul trecut pierderi de 332 milioane lei

<p><strong>BRD a înregistrat anul trecut pierderi de 332 milioane lei (74,5 milioane euro), după creşterea costului riscului cu 61,6%, la 1,938 miliarde lei, din cauza deteriorării mediului macroeconomic şi a implementării unei metodologii mai prudente de evaluare a garanţiilor, a anunţat miercuri banca.

"Performanţa noastră financiară a fost afectată anul trecut de creşterea costului riscului, în condiţiile unui mediu dificil. Soliditatea modelului nostru de business nu este pusă în discuţie şi avem planuri strategice clare pentru 2013 şi anii care vor urma. Ne vom concentra pe consolidarea procedurilor şi politicilor noastre de risc şi pe îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, continuând în acelaşi timp să facem investiţiile necesare viitoarei noastre dezvoltări comerciale, astfel încât să fim capabili să producem un nivel adecvat de profitabilitate", a declarat într-un comunicat preşedintele - director general al BRD-Groupe Societe Generale, Philippe Lhotte.


Anul 2012 a fost caracterizat de asemenea de creşterea depozitelor clientelei (cu 4,1%), cu orientare către scadenţe mai lungi. BRD şi-a diversificat anul trecut sursele de finanţare şi şi-a îmbunătăţit semnificativ raportul credite/depozite, de la 103,6% la 98,7% (-4,9 puncte), arată banca.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter