Economie

37% dintre maşinile din Cluj au motoare diesel. Judeţul ocupă locul opt într-un top naţional

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/12/03-masini-trafic-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujul se situează pe locul opt în ţară după ponderea maşinilor cu motoare diesel în totalul autoturismelor, potrivit unui clasament întocmit de Capital.ro. Astfel, din cele 170.000 de maşini din judeţ, peste 64.000 sunt pe motorină.</strong></p>

Conform datelor centralizate de Capital, judeţul în care numărul autoturismelor Diesel este la o diferenţă foarte mică de numărul maşinilor care funcţionează cu benzină este Bistriţa-Năsăud. Procentajul motorizărilor diesel din totalul autoturismelor deţinute de bistriţeni depăşeşte 47%.

Medalia de argint o deţin sălăjenii cu un procentaj de 44%, podiumul fiind întregit de maramureşeni, cu aproape 43%. Pe următoarele două locuri, potrivit portalului de business se situează judeţele Ilfov cu aproape 42,2% şi Suceava cu circa 41%.


Procentele au crescut semnificativ la nivel naţional faţă de  2008, an în care ponderea motoarelor Diesel era de aproape 28% din totalul autoturismelor din România, la finele anului trecut, motoarele pe motorină ajungând la o treime din total.

Ultimele Stiri
abonare newsletter