Economie

Precizări Finanţe: Declaraţia 394 nu se depune "pe zero"

<p><strong>Declaratia 394 se depune numai de contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA care au realizat, pe teritoriul României, în perioada de raportare, prestări de servicii sau achiziţii de bunuri şi servicii de la/către alţi contribuabili cu un cod valid de TVA. Formularul nu trebuie depus de către cei care nu au realizat astfel de operaţiuni, se precizează într-o informare a Fiscului, remisă avocatnet.ro.</strong></p> <p><strong><br /></strong></p>

Potrivit Ordinului ANAF nr. 3596 / 2011, în formularul 394 se raportează toate operaţiunile impozabile şi taxabile cu cota prevazută de lege realizate pe teritoriul naţional, pentru care: este emisă o factură în perioada de raportare, inclusiv pentru avansuri şi cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversa " sau “TVA la incasare" sau s-a primit o factura în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau “TVA la încasare”. 
Nu se declară in 394 livrările sau achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal, dar nu s-a emis factură, peraţiunile cu persoanele neplătitoare de TVA în România şi facturile emise prin autofacturare.
Vă reamintim că declaratia 394 se depune în data de 25 a lunii urmatoare încheierii perioadei de raportare, numai dacă în acest timp au fost realizate operaţiunile menţionate anterior, care trebuie raportate.



 

abonare newsletter