Economie

Europenii îşi vor recupera banii, promite Banca Centrală a Greciei

<p><strong>Guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Giorgos Provopoulos, a dat asigurări că Atena va rambursa cele 230 de miliarde de euro primite de la Uniunea Europeană şi FMI, informează AFP, care citează un interviu publicat joi de cotidianul Süddeutsche Zeitung.


''Înţeleg îngrijorările contribuabililor europeni, dar pot să vă spun un lucru: de această dată, guvernul va obţine rezultate. Ţara se transformă. Europenii îşi vor recupera banii. Grecii, inclusiv politicienii, au înţeles că aceasta este ultima şansă pentru Grecia'', a spus Provopoulos.

El a recunoscut că aplicarea reformelor structurale în ţara sa a fost deficitară în anumite perioade din trecut, ceea ce a constituit o ''gravă eroare''.

Supusă din 2010 unui program strict de austeritate în schimbul unor credite de la UE şi FMI, Grecia nu a reuşit să îşi respecte integral angajamentele, în special pe cele cu privire la reducerea deficitului bugetar.

Guvernul Samaras a anunţat, la 22 ianuarie, că deficitul bugetar pe 2012 va fi de 15,7 miliarde de euro, respectiv 8,1% din PIB, adaugă AFP.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter