Economie

DGFP: Persoanele fizice care desfăşoară activităţi comerciale pot opta pentru schimbarea sistemului de impozitare

<p><strong>Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj, contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi independente care pot fi  impuse la normă de venit, pot opta până la data de 31 ianuarie 2013 pentru schimbarea sistemului de impozitare de la normă de venit la venit real sau invers, prin depunerea Declaraţiei 220.

Astfel, până la sfârşitul lunii se poate depune Declaraţia privind venitul estimat – D220 atât de către persoanele fizice care optează  pentru determinarea venitului net în sistem real în situaţia în care au  fost impuşi la norma de  venit, cât şi de persoanele fizice care optează, pentru determinarea venitului impozabil la normă de venit, în situaţia în care au  fost  impuşi în sistem real timp de 2 ani consecutivi.


Dacă aleg sistemul de impozitate la normă de venit, contribuabilii sunt obligaţi să conducă evidenţa în Registrul de încasări şi plăţi numai pentru partea de încasări.

„Aderarea” la sistem are şi limitări, astfel, persoanele care au depăşit cifra de


afaceri de 100.000 de euro în anul precedent nu opta pentru norma de venit. Potrivit DGFO Cluj acestea vor depune Declaraţia 220 pe venitul real începând cu anul următor.

Nomele de venit pentru anul 2013 sunt publicate pe site-ul www.finantecluj.ro, secţiunea  – informaţii de interes public – norme anuale de venit în anul 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter