Economie

Bugetul Educaţiei va fi peste 3% din PIB

<p><strong><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/04%20cazari_camine_hasdeu_ds_02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul delegat pentru Cercetare şi Învăţământ Superior a declarat, vineri, că îndrăzneşte să spună că bugetul Educaţiei va fi mai mare decât în 2012, adică peste 3% din PIB."Îndrăznesc să spun că bugetul Educaţiei va fi mai mare în 2013 decât în 2012. Sunt convins că va fi peste 3% din PIB. Este primul an în care există o perspectivă reală ca bugetul executat, finalizat să fie mai mare decât cel prognozat", a spus ministrul Mihnea Costoiu, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).</strong>

Ministrul a discutat cu reprezentanţii UNSR despre statutul studentului, alocaţiile bugetare pentru burse, cantine şi cămine, dar şi despre bugetul pentru 2013.

Costiu a precizat că există în buget surse speciale destinate fondurilor europene, arătând că dacă ministerul şi universităţile reuşesc să se coordoneze, va fi un plus de venit.

"Există în buget surse speciale destinate fondurilor europene sau susţinute din fondurile europene şi dacă universităţile şi ministerul reuşesc să se coordoneze, atunci vom avea mai multe fonduri. Îndrăznesc să cred că bugetul Educaţiei va creşte, şi nu va scădea. Sperăm să nu avem probleme în asigurarea burselor şi a subvenţiilor pentru cămine şi cantine, şi ca acestea să fie cel puţin la nivelul anului 2012", a mai spus Costoiu, precizând că responsabilitatea distribuirii fondurilor de burse revine senatelor universitare, după organizarea cu reprezentanţii studenţilor.

Studenţii au cerut la întâlnirea cu ministrul Costoiu susţinere din partea autorităţilor pentru asigurarea locurilor de muncă după terminarea facultăţii.

Costiu a spus că există o intenţie a Ministerului Educaţiei de a colabora cu Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei, pentru a aduce cât mai aproape de universităţi marile companii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter