Economie

Panettone de Jucu mai aşteaptă. Negocierile cu firma Battistero, în impas

<p><strong>Negocierile cu firma italiană Battistero, producătorul celebrelor Panettone, se află în impas, după ce Consiliul Judeţean Cluj nu poate oferi suprafaţa de teren cerută de investitori în Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu. „Negocierile s-au împotmolit, au cerut o suprafaţă mai mare, nu le-o putem oferi”, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Compania italiană Battistero, producătorul celebrelor Panettone, a anunţat în luna septembrie 2012 că va investi 50 de milioane de euro într-o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, judeţul Cluj. „Contractul va fi semnat în termen de două luni”, anunţa atunci Horea Uioreanu.


La mai bine de cinci luni de la anunţarea investiţiei lucrurile stagnează. „Mai avem şi firma Battistero. Cu Batistero negocierile sunt în derulare în continuare. Va avea loc o relocare, important ca dânşii să accepte ce noi le oferim. Negocierile s-au împotmolit la locaţie, la imposibilitatea noastră de a le acorda o suprafaţă mare cum îşi doresc dânşii”, a declarat joi preşedintele CJ Cluj.

Proprietarul companiei Battistero, Felice Moretti, preciza că noua investiţie va crea 500 de locuri de muncă şi că fabrica de la Cluj va deservi toată Europa Centrală şi de Est.


„Acestă unitate de producţie va deservi livrarea în toată Europa Centrală, Est şi Nord. Primul motiv pentru care am ales judeţul Cluj este poziţionarea geografică. De aici e mult mai uşor să distribuim produse în Europa de Est. Nu vom produce doar faimoşii cozonaci, vom produce şi alte tipuri, de exemplu, biscuiţi şi alte produse. Din punct de vedere strategic va fi un centru de producţie foarte important. Îmi pun mari speranţe în acest centru de producţie. Noi vom face tot ce ne stă în putinţă şi dorim acelaşi lucru şi de la autorităţile din Cluj", a precizat Felice Moretti.

Anul trecut, oficialii clujeni anunţau că noua unitate de producţie din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu va ocupa o suprafaţă de 28 de hectare, iar producţia va începe cel mai devreme în 2013.


 

 


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter