monitorulcj.ro Menu

Economie

A doua serie de clujeni instruiţi în Italia pentru a lucra la De’Longhi ajung duminică în ţară

Compania italiană a angajat deja 70 de persoane, urmând ca procesul de recrutare să continuie pe tot parcursul anului 2013, potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

 

„În 20 ianuarie trebuie să vină în ţară a doua serie de angajaţi trimişi să urmeze cursuri de pregătire în Italia. Imediat după întoarcerea celor 25 de persoane vom relua interviurile de angajare. Recrutările vor continua pe tot parcursul anului, iar cei selectaţi nu vor mai pleca pentru trainig, urmând să fie pregătiţi la Jucu de către angajaţii instruiţi în Italia”, a explicat Daniel Don, pentru Monitorul de Cluj.

Peste 600 de locuri de muncă în total

Consiliul Judeţean Cluj anunţa, în martie 2012, după semnarea contractului cu De’Longhi privind derularea investiţiei în parcul industrial Tetarom III că italienii vor angaja între 600-1.000 de oameni, investiţia în dotarea cu echipament a halelor ridicându-se la 30 de milioane de euro.

De'Longhi mai dispune de fabrici în Italia, Rusia şi China. Grupul italian a avut în 2010 o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de euro. Citiţi şi: De’Longhi a inceput interviurile de angajare. Fabrica se va deschide in 2013